Wat te doen voordat u uw oude iPhone verkoopt: 12 dingen die u moet doen

Na jaren gebruik ziet uw iPhone er nu wat saai uit. Dus je hebt besloten om het uit te verkopen en te upgraden naar een geheel nieuwe smartphone.

Maar voordat je je oude iPhone verkoopt, moet je bepaalde dingen doen, zoals een veilige back-up van je gegevens maken en alle bestaande inhoud en instellingen wissen. Het is gedaan om ervoor te zorgen dat er niets op uw apparaat achterblijft en dat uw hele gegevens veilig zijn. Volg ons terwijl we je door de 12 belangrijkste dos's leiden!

12 dingen die u moet doen voordat u uw oude iPhone verkoopt

# 1. Back-up naar iTunes

Je weet dat iCloud-back-ups prima zijn, maar er is een dop. Ook kan het hebben van een echte, toegankelijke back-up op uw lokale systeem een ​​lange weg gaan voor het geval er iets misgaat met een iCloud-back-up. Daarom adviseer ik altijd een iTunes-back-up.

Start iTunes op uw computer. Sluit vervolgens uw iPhone aan op uw computer → Selecteer uw apparaat. Klik vervolgens op Nu een back-up maken.

Opmerking: als u uw gezondheids- en activiteitsgegevens van uw iOS-apparaat en Apple Watch wilt opslaan, moet u uw back-up coderen. Vink hiervoor het selectievakje Back-up coderen [apparaat] aan en voer vervolgens een gemakkelijk te onthouden wachtwoord in.

Nadat het back-upproces is voltooid, kunt u de datum en tijd bekijken in het gedeelte Laatste back-up.

# 2. Back-up naar iCloud

Hoewel iTunes-back-ups veilig zijn, zijn iCloud-back-ups handig als u een eenvoudige manier wilt om de nieuwe iPhone in te stellen. Wanneer u probeert te herstellen vanaf een iTunes-back-up, moet u verbonden zijn met de computer met de back-upbestanden. Met iCloud kun je overal zijn (uiteraard met wifi-connectiviteit).

Een back-up maken naar iCloud is ook eenvoudig.

  • Open de app Instellingen op uw apparaat.
  • Tik nu op je profielpictogram.
  • Tik vervolgens op iCloud.
  • Tik vervolgens op iCloud Backup.
  • Zorg ervoor dat de iCloud Backup-schakelaar op ON staat . Ga nu naar Back-up nu. Wacht vervolgens enige tijd totdat er een back-up van uw apparaat is gemaakt.

Afhankelijk van uw netwerksnelheid en de dingen waarvan u een back-up maakt, kan het enkele minuten tot een uur duren om een ​​back-up te maken. Goed nieuws is dat je het op de achtergrond laat lopen en je werk voortzet.

Een belangrijk ding om te onthouden is dat u kunt kiezen van welke gegevens een back-up wordt gemaakt in iCloud. Dit is uiterst nuttig.

# 3. Contacten exporteren van en naar iCloud

Of u nu overschakelt naar een nieuwe iPhone of naar de Android-wereld gaat, het is altijd beter om het adresboek te beveiligen. En wat is een betere manier om een ​​back-up van alle contacten te maken dan met iCloud-synchronisatie. Bovendien kunt u uw contacten ook exporteren als vCard.

Open de app Instellingen → tik op uw profiel → iCloud → en zorg ervoor dat de schakelaar voor Contacten is ingeschakeld.

Als u uw contacten als vCard wilt exporteren, gaat u naar icloud.com → log in met uw Apple ID en wachtwoorden → Klik op het pictogram Contacten → Klik op het kleine tandwielpictogram linksonder en kies Export vCard.

Hoe iPhone-gegevens te wissen alvorens te verkopen

# 4. Foto's verwijderen

Ik zal het herhalen. Een algemene reset wist al uw foto's, maar het is altijd veiliger om ze afzonderlijk te verwijderen. Op die manier wist u sporen (beter dan wat een algemene reset zal doen).

Het wissen van foto's omvat het wissen van albums. Helaas, omdat de iPhone / iOS niet de optie heeft om app-foto's in één keer te verwijderen, moet je [gebruik maken van een kleine truc om ze in bulk te verwijderen] [0].

# 5. Apps verwijderen

Als je klaar bent met het verwijderen van foto's (wat een van de meest persoonlijke dingen is die je op je oude iPhone zou hebben), kun je beginnen met het wissen van de apps.

Waarom apps verwijderen wanneer een reset ze wist? Gewoon een extra voorzorgsmaatregel. Als u apps verwijdert, wordt de meeste cache van deze apps verwijderd. Het zal ook alle sporen van login / persoonlijke informatie verwijderen die de apps op uw iPhone hebben opgeslagen. (Ik denk aan Facebook, Twitter, Instagram, etc.)

# 6. Afmelden bij iCloud, iMessage en FaceTime

Een ander belangrijk ding dat u moet doen, is uitloggen bij iCloud, iMessage en FaceTime.

Open de app Instellingen → Uw profiel → Tik op Afmelden → Voer uw Apple ID-wachtwoord in en klik op UITSCHAKELEN in de pop-up.

Ga naar Instellingen → Berichten → Verzenden & ontvangen → tik op uw Apple ID → tik op Afmelden.

Open Instellingen → FaceTime → druk op Apple ID → tik op Afmelden.

# 7. Log uit bij de iTunes / App Store

Dit is slechts een routineprocedure.

  • Open Instellingen
  • Scroll naar beneden en tik op iTunes & App Store
  • Tik op uw Apple ID
  • Tik nu op Afmelden

# 8. Schakel alle toegangscodes / schermtijd-toegangscode uit

Een algemene reset (alle inhoud en instellingen wissen) reset meestal alles inclusief toegangscodes, maar voor alle zekerheid wilt u misschien de Screen Time-toegangscode uitschakelen als u deze hebt ingesteld.

Om het uit te schakelen, hoeft u alleen maar naar Instellingen → Schermtijd te gaan → Tik op Schermtijd toegangscode wijzigen → Tik op Schermtijd toegangscode uitschakelen → Voer de toegangscode in om te bevestigen.

Opmerking: met iOS 12 of hoger zijn Beperkingen onderdeel geworden van Screen Time. Bekijk deze handleiding voor meer informatie hierover.

# 9. Safari, e-mail, kalenders, herinneringen

Wanneer u uw iCloud-account verwijdert, zijn de meeste items in Safari, Herinneringen, Kalenders, enz. Verdwenen. Idem voor Mail-accounts ook. Maar er kunnen geschiedenisresten zijn, paginacaches, leeslijstitems die u op de oude iPhone wilt verwijderen. Dat zou je nu moeten doen.

Omdat dit stock-apps zijn, kun je ze niet verwijderen (en dat heeft ook geen zin). U verwijdert dus alle resterende gegevens.

iOS biedt u de gemakkelijke manier om alle Safari-geschiedenis en websitegegevens te verwijderen. Krijg het voor elkaar om ervoor te zorgen dat volledige browsegegevens worden verwijderd.

# 10. Algemene reset (alle inhoud / instellingen wissen)

Op dit moment ziet uw iPhone er al uit alsof deze opnieuw is ingesteld. Maar onthoud: je hebt nog steeds wifi-wachtwoorden opgeslagen, mogelijk enkele APN-profielen opgeslagen, persoonlijke informatie zoals de naam van de iPhone, enz. We gaan ze opruimen.

  • Open Instellingen
  • Tik op Algemeen
  • Blader naar beneden en tik op Reset
  • Tik op Alle inhoud en instellingen wissen
  • Bevestig en uw iPhone wordt gereset, uitgeschakeld en opnieuw opgestart.

# 11. Ontkoppel uw iPhone van Apple Watch

Dit is echt essentieel. En u moet het voor elkaar krijgen voordat u inruilt of uw apparaat weggeeft.

Van de gegevens van uw Apple Watch wordt automatisch een back-up gemaakt op het moment van ontkoppelen. Je moet je er dus geen zorgen over maken. Ga naar dit bericht om het voor elkaar te krijgen.

# 12. IMessage afmelden

Vooral als u overschakelt naar een niet-Apple-apparaat, moet u iMessage afmelden. Anders krijgt u mogelijk geen sms / mms-berichten op uw apparaat. Lees hiervoor deze praktische gids.

Daar ga je!

Afsluiten…

Dit zijn dus enkele van de essentiële dingen die u moet doen voordat u uw apparaat weggeeft aan iemand (of het zelfs verkoopt). Natuurlijk is het een beetje tijdrovend. Het is echter beter om door de maling te gaan om de gegevens te beschermen.

Mis deze berichten ook niet:

  • Hoe oude iPhone- en iPad-back-ups op Mac- of Windows-pc te verwijderen
  • Hoe gegevens overzetten van oude iPhone naar nieuwe iPhone
  • 12 beste manieren om uw oude iPhone opnieuw te gebruiken: haal het meeste uit uw gebruikte iPhone
  • Startknop van iPhone Werkt niet of reageert niet? Laten we het oplossen

Dus, naar welk apparaat wilt u overschakelen? We zouden graag uw keuze weten op Facebook, Twitter en Instagram. Zorg er ook voor dat u onze app downloadt om andere nuttige tips en trucs voor uw iPhone en iPad te lezen.

 

Laat Een Reactie Achter